Onzekerheid kent geen tijd…#depressie

Dat dus!!!

Verschrikkelijk…onzekerheid, twijfel, je constant afvragen of je het wel goed doet, wat je fout doet. Je maakt jezelf gek. Even lijkt het goed te gaan. Maar dan is er weer een nieuwe fase en komt dat gezeik ook weer terug…Waarom? Kan iemand me vertellen waarom? Je blijf jezelf maar van alles afvragen…wat een drukte in je hoofd… Doe ik iets fout? Ben ik wel genoeg? Ben ik mooi genoeg? Ben ik lief genoeg? Waarom hoor ik niks? Waarom reageren ze niet? Ligt het aan mij? Of ligt het aan hun? Nee het zal wel aan mij liggen toch? Waarom ben ik lelijk? Waarom al die rimpels? Waarom voel ik me zoals ik me voel? En gaaaa zo maar door. Herkenbaar????? Dit heet nou onzekerheid. En ja hoor ik doe hier ook aan mee.

Het heeft invloed op je hele leven…je relaties welke dan ook liefde, vriendschap, werk, alles. Ik ben altijd onzeker geweest over bepaalde dingen, maar sinds ik depressief ben geworden lijkt ik onzeker te zijn over alles, alles. Ik heb de hoop als ik eenmaal door deze f*cking depressie heen ben alles wel weer een stukje rustiger en beter zal worden. Maar tot die tijd moet ik er hard aan werken en stel ik steun, begrip en hulp erg op prijs🍀

Hoe pakken jullie dit aan? Hoe gaan jullie hiermee om? Wat zijn de dingen waar jullie het meeste mee zitten? Laten we er samen over praten, misschien leren we wat van mekaar en kunnen we mekaar helpen.

Dit is onzekerheid voor mij…

De dingen in je hoofd…zijn ze echt of is dat wat ze zijn…”dingen in je hoofd”? Waar komen ze vandaan. Ben ik nou zo gevoelig of is het ook omdat anderen niet duidelijk genoeg zijn? Maar is dat het.. je moet een ander nooit die controle over jou leven geven, nooit. Niemand is dat waard! Dus fuck die onzekerheid! Nou dan zijn we er toch….niet zo moeilijk toch?! Was het maar zo makkelijk ja, maar dat is het niet. Ik probeer er grip op te krijgen. Maar het lukt me nog niet.

Lees het nu van beneden naar boven!!!

Door met mijn blogpagina te beginnen probeer ik in eerste instantie mezelf te helpen door letterlijk van me af te schrijven. Ik probeer me open te stellen en bloot te geven…iets wat voor mij niet altijd even makkelijk is en gaat. Maar ik hoop ook dat ik anderen hiermee kan helpen. Door mijn blog te lezen of misschien wel door samen dingen te delen. Of misschien inspireert het je om ook te gaan schrijven…of iets anders (creatiefs) waarin jij je “ei” kwijt kan. Wat het ook is probeer het gewoon…het kan je zomaar echt helpen.

Zo kun je je voelen…maar alleen ben je niet!!!

Het is verschrikkelijk om je eenzaam te voelen. Zelfs al heb je zoveel lieve mensen om je heen die je alle liefde geven. Maar soms heeft het daar ook niks mee te maken. En is het dus niks persoonlijks naar al deze lieve mensen. Maar is het een gevoel diep van binnen…waar je zelf soms niet eens bij kunt. Maar het kan je laten vallen zo hard… Ik wil het loslaten, maar dat wil nog niet…

Laat je niet vertellen hoe het moet en hoe niet,
neem de tijd en doe het op jou manier!

Iets wat voor mij nog steeds heel moeilijk is…is het feit dat ik geen kinderen kan krijgen. Dit is mij afgenomen door de kanker. Hier ga ik nog een blog over schrijven…over wat er gebeurt is en hoe ik me voelde en nog steeds voel… Hoelang het ook geleden is, dit blijft altijd een beetje een open wond. Sommigen van jullie zullen dit snappen…anderen misschien niet. Dat geeft ook niet. Dat mag allemaal. En iedereen mag zijn mening hebben…maar met respect. Wel heb ik in moeilijke momenten of bij onbegrip vaak de behoefte om de letterbrei gelijk op te schrijven. Waardoor dit soort uitingen boven komen drijven…

“Sommigen weten niet wat het is,

de pijn verdriet en het grote gemis.

Als jezelf kinderen hebt weet je niet wat wij bedoelen,

je kunt proberen te begrijpen maar je voelt niet wat wij voelen.

Dus voordat je vrouwen met dit litteken zegt “get over it”,

kijk eens naar het wonder dat jij wel bezit!

Kinderen op de wereld zetten is een zegen,

een van de mooiste dingen in het leven.

Als je dit wordt afgenomen door wat voor een reden ook,

Is het je kinderwens die opgaat in rook.

Wat wij nodig hebben is niet gezeik en een hoop bullshit,

maar veel steun liefde en de juiste spirit!

Dat zal ons kunnen helpen,

ons bloedende hart enigszins te stelpen!”

Dank je wel🍀

Ja, dit stukje komt hard aan en is moeilijk om te lezen. En niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen het dichts bij mij…mijn man, mijn ouders, mijn zussen en mijn familie, dat begrijp ik. Maar misschien ook wel voor jou …de vrouw, maar ook man die dit nu leest. Maar sommige dingen, hoe pijnlijk ook moet je wel uit kunnen spreken. Helaas kunnen mensen er nog steeds verschrikkelijk op reageren. In mijn geval zo van “joh misschien moet je het nu is een keer loslaten het is al best lang geleden” Misschien zou dat wel beter zijn…als ik dat zou kunnen, maar misschien ook niet. Iedereen, ik dus ook, gaat daar op z’n eigen manier mee om. Dat bepaal ik dus ook zelf. Want ik vind ook dat het accepteren van iets dat je niet kunt accepteren ook een vorm van accepteren is. Maar waar ik dus niet zo goed mee omgaan kan is dat mensen dat soort dingen zeggen…zeker niet als ze zelf wel het wonder van een kind krijgen wel hebben mogen ervaren. En dus echt geen idee hebben hoe ik me voel of hoe jij je voelt. Ja dat is mijn waarheid en voor velen met mij en daar ga ik geen sorry voor zeggen! Dat zou jij ook niet moeten doen! En dit is niet om medelijden, maar gewoon om wat meer steun en begrip soms.

Bedankt!

Stay Strong, You’ll get there!!!

2 gedachten over “Onzekerheid kent geen tijd…#depressie”

  1. Zo heftig en toch zo (voor mij) begrijpelijk. Jij bent zo’n mooie vrouw en heb al zoveel mee moeten maken. Het liedje van : als ik kon toveren; komt weer boven als ik dit lees. Liefs xx

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s