De volle maan van vandaag…

fotocredits: J.J. Harrison 26 juni 2010

Even weer wat anders hoor… Misschien niet iets waar ik zo heel snel over zou schrijven. Maar deze volle maan lijkt “mijn” volle maan te zijn.

Maar laat ik even beginnen met dit aan jullie te vragen. Hebben jullie ook zo slecht geslapen, onrustig wakker geworden, last hoofdpijn, last van duizeligheid, ben je snel geïrriteerd, sneller emotioneel dan normaal?

Is dat iets wat jullie herkennen? Of heb je er totaal geen last van? Of misschien heb je het altijd wel, maar heb je het nooit aan de volle maan gelinkt…dat kan natuurlijk ook.

Ik heb er in ieder geval altijd last van. Ik merk meteen als we weer dichter bij de volle maan komen en de ene volle maan heeft meer effect op mij dan de andere. Maar dat is ook normaal.

In dit geval lijkt deze volle maan wel helemaal aan te sluiten bij waar ik me momenteel bevind. En dan bedoel ik niet letterlijk niet helemaal althans, maar vooral figuurlijk. Ik zal proberen dit wat duidelijker te maken voor jullie.

Misschien leuk om te weten…Deze volle maan wordt door astrologen ook wel de blessing moon genoemd. Dat heeft ook te maken met dat veel bloemtjes en planten bij Moeder Natuur in bloei staan en veel groenten- en fruitsoorten rijp zijn om te oogsten.

Nog wat andere info…Ook hebben we te maken met een gedeeltelijke verduistering – waarbij het lijkt alsof er een hap uit de maan is genomen – begint dinsdag om 20.42 uur, maar dan is de maan nog niet opgekomen. Pas een uur na de start verschijnt de maan boven Nederland. Het hoogtepunt is dinsdagavond rond 23.30 uur, 9 minuten voordat de maan volledig vol is. Een paar uur later, om 2.20 uur, schijnt de maan weer als normaal. Dus geen bloedmaan met de roodachtige kleur waarschijnlijk vanavond. Maar ook dit heeft effect op “wat de maan met je doet”.

Mede door de verduistering kun je je eigen emoties en behoeftes (nog) beter lezen en aanvoelen dan bij een normale volle maan. Dat betekent dat je helder inziet welke relatie er wringt. Waar zit de disbalans in je relaties met anderen? Zijn dit dingen die je herkent of ben je daar nu mee bezig? Dat kan dus elke vorm van relatie zijn hoor. Het is in ieder geval wel iets waar ik al een tijdje mee bezig ben.

Ook wel handig denk ik…Deze “zomer-editie” van de volle maan zet een dikke, vette streep door alle emotionele baggage van de laatste, in ieder geval, zes maanden. Mislukte voornemens, verbroken vriendschappen, tegenslagen, je mag het allemaal loslaten en met een nieuwe, frisse start beginnen. Zijn dit dingen die je herkent of waar je mee bezig bent? Voor mij heel duidelijk…een dikke JA. En ik ben dan wel bezig met dingen veeeel langer geleden dan een half jaar, maar ben er wel in het laatste half jaar echt mee begonnen. Dus in die zin absoluut!

En dan is er ook nog Pluto…Een invloed van Pluto is je zelfvertrouwen dat op de proef wordt gesteld. Je wordt op de proef gesteld qua machtsverhoudingen en ook hier weer is het aan jou om te bepalen hoe je hier mee omgaat. Zelfdestructief gedrag , ook wel koppigheid, ligt op de loer en raad eens? Daar heb je helemaal niets mee. Pick your battles en ga je niet verzetten, maar zwem lekker met de stroom mee. Het is immers zomer toch.

Maar helaas…Toch is het niet alleen maar geweldig en positief. De volle maan van vanavond (16 juli 2019) heeft een directe connectie met Pluto, waardoor je intense emoties kan ervaren. Nou inderdaad, dat klopt voor mij zeker. Meer mensen die daar last van hebben? Je kunt diep geraakt worden door gedrag van anderen of door een gebeurtenis…

Pfff hou maar op…Vandaag was ik erg snel geraakt en reageerde ik veel te heftig op dingen. Maar het aparte is dat ik wel weer bezoek kreeg van een libelle. Wat vaak gebeurt bij mij in moeilijkere periodes. Het aparte is dat het dit keer een libelle was die ik nog nooit in het echt was tegengekomen een Turkse Rombout en laat mijn man nou Turks zijn en mijn emotionele rollercoaster met hem te maken gehad hebben. Dus ik denk dat ik erop alert werd gemaakt hoe ik reageerde naar hem en dat dat anders kan. Buiten dat allemaal deze libelle vliegt alleen maar tussen april, mijn man zijn geboortemaand, en juli, wat het nu is. Ik denk echt dat de libelle mijn spiritanimal is. Hoe mooi is dat?!!! De libelle staat voor speelsheid en verandering, maar ook voor geluk, welvaart en harmonie. Door haar naam (qingting), dat op het Chinese woord voor puur lijkt (qing), wordt de libel ook wel als symbool voor reinheid of zuiverheid gezien. … Het is een symbool voor welvaart, kracht, verandering, wijsheid en vrede. Amen!

…Emoties in je onderbewustzijn zullen worden getriggered en het is aan jou om te bepalen hoe je omgaat met deze energie. En laat dat nou zijn waar ik nu mee bezig ben. Maar het verklaart ook die heftige dromen of heftige boodschappen die je kunt hebben of krijgt: deze maan kietelt je onderbewustzijn zogezegd. Probeer jezelf daarvan bewust te zijn omarm het en bewandel de weg die voor jou het beste is of aanvoelt.

Ik vond dit ook wel leuk om erbij te vermelden ter info(bron de Volkskrant)…Maansverduistering. Bij een maansverduistering beweegt de volle maan door de schaduw van de aarde. Er valt dan geen direct zonlicht meer op de maan.

De eclips van vanavond is niet volledig. Alleen de bovenste helft van de maan wordt verduisterd. Het verschijnsel duurt van 22.00 uur (rond het tijdstip waarop de maan opkomt) tot 01.00 uur. Het maximum van de verduistering is rond 23.30 uur. De opvallende ‘ster’ die rechts van de maan te zien is, is de planeet Saturnus.

De zon schijnt in de nacht van dinsdag op woensdag nog wel op de onderste helft van de maan. Daardoor is de kenmerkende rode kleur van de maan vermoedelijk niet te zien. Dat “bloedmaan-effect” ontstaat door zonlicht dat afbuigt en verkleurt in de dampkring van de aarde. Maar bij een gedeeltelijke eclips wordt die zwakke rode gloed overstraald door het verlichte deel van de maan.

Maansverduisteringen zijn relatief zeldzaam. Pas in mei 2022 is er weer een vanuit Nederland te zien, maar dan verdwijnt de maan tijdens de eclips onder de horizon.

Ik hoop dat jullie je weg zullen vinden en het alles wat (nog) niet positief is een positieve draai kunnen geven. Luister naar je gevoel en doe wat voor jou het beste is voelt.

Geniet van de volle maan en de gedeeltelijke verduistering lieve mensen.

Tot blogs…p.s. die zal waarschijnlijk weer wat pittiger zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s